Zonneboiler Overberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Overberg? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze website vind je accurate details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Overberg.

zonneboiler systeem installeren in 3959

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een alledaags huishouden in Utrechtse Heuvelrug stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Overberg vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Overberg! Door middel van onze vergelijker check je snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Of probeer de website kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan vult de CV-brander het gat op. Bovenal aantrekkelijk voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Overberg. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Overberg schommelen tussen de €2675 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Hierna lees je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor velerlei gevallen de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €75 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€50
100 liter2€2.850 – €3.100€100
200 liter2€3.200 – €3.925€130
300 liter3€4.525 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-overberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Door deze info kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Overberg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €875 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Overberg

 • Sunex (3xAMX2.0 300L), vermogen 2421 [KW], €1646 subsidie.
 • Wijsolar (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3247 [KW], €2208 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1728 [KW], €1175 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Utrechtse Heuvelrug wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.heuvelrug.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Overberg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Overberg!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!