Zonneboiler Utrechtse Heuvelrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Utrechtse Heuvelrug? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze website vind je actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Utrechtse Heuvelrug.

zonneboiler systeem installeren in 3959

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een standaard woning in Utrechtse Heuvelrug gebruikt 1730 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €90 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Utrechtse Heuvelrug vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Utrechtse Heuvelrug! Geholpen door deze pagina achterhaal je zonder problemen een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met erkende installateurs in de regio. Verderop ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product is toepasbaar voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Utrechtse Heuvelrug. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Utrechtse Heuvelrug fluctueren tussen de €2975 en €4250, met monteren & installeren. De installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina lees jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide situatiesde kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €110 per jaar (energieprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€50
100 liter2€2.950 – €3.025€105
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.575 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-utrechtse-heuvelrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Utrechtse Heuvelrug (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1800. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Utrechtse Heuvelrug

 • Cosmo (Solarpakket 2/251/150), vermogen 1696 [KW], €1153 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSV), vermogen 1765 [KW], €1200 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1728 [KW], €1175 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Utrechtse Heuvelrug mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.heuvelrug.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Utrechtse Heuvelrug aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Utrechtse Heuvelrug!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente