Zonneboiler Rhenen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Rhenen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Rhenen.

zonneboiler systeem installeren in 3911

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een alledaags huishouden in Rhenen verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3911
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Rhenen vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Rhenen! Dankzij onze vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Rhenen. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder interessant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Rhenen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er oplossingen een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Rhenen komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3350, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor een aantal omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €75 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€70
100 liter2€2.925 – €3.175€105
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.500 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-rhenen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rhenen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €675 tot €1425. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rhenen

 • 2-improve energy (400CS2ww3xpro18), vermogen 3561 [KW], €2421 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSH), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Rhenen mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.rhenen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Rhenen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Rhenen!

 • Warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente