Zonneboiler Ermelo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ermelo? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je actuele toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Ermelo.

zonneboiler systeem installeren in 3851

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1700.
 • Een standaard woning in Ermelo gebruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Ermelo vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Ermelo! Door gebruik te maken van onze website check je probleemloos een professionele installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Ermelo. Of check Qbis.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven in de regio. Bijgaand vind je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ermelo. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juni 2024 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Ermelo zitten gemiddeld tussen €2500 en €4300, met installatie. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor een paar omstandigheden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €155 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€50
100 liter2€2.775 – €3.075€85
200 liter2€3.150 – €3.950€115
300 liter3€4.525 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-ermelo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt snel een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Ermelo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €525 tot €1550. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ermelo

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-3,2m²), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-200), vermogen 967 [KW], €658 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Ermelo soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.ermelo.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ermelo aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ermelo!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!