Zonneboiler Soest

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Soest? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij samengestelde details aangaande een zonneboiler kopen in Soest.

zonneboiler systeem installeren in 3761

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een doorsnee gezin in Soest gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3761
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Soest vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Soest! Met behulp van onze website check je zonder problemen een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Soest. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over competente installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Zoals bijv. Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Het product wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Vanwege scherpe prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Soest. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Soest komen gemiddeld uit tussen €2500 en €4100, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op onze website tref je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verschillende voorbeelden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €130 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€40
100 liter2€2.825 – €3.150€105
200 liter2€3.100 – €3.975€120
300 liter3€4.425 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-soest

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Soest (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot wel €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Soest

 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro18), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSH), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Soest een groene lening of kleine subsidie. Zie www.soest.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Soest aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Soest!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente