Zonneboiler Bunnik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Bunnik? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij handige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Bunnik.

zonneboiler systeem installeren in 3704

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een doorsnee huishouden in Bunnik verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €50 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3704
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Bunnik vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Bunnik! Dankzij onze website check je gemakkelijk een professionele installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Bunnik. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs in je omgeving. Verderop tref je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bunnik. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bunnik schommelen tussen de €2900 en €4450, inclusief installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder check je voor diverse omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €165 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.525€55
100 liter2€2.775 – €3.075€80
200 liter2€3.100 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-bunnik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Bunnik (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot €1375. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Bunnik

 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro18), vermogen 1664 [KW], €1132 subsidie.
 • Eco2All (Eco2All 3xK88/2002Comfort/Eco-PSL 1000), vermogen 2680 [KW], €1822 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Bunnik mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.bunnik.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bunnik aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bunnik!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente