Zonneboiler Utrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Utrecht? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina doorzoek je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Utrecht.

zonneboiler systeem installeren in 3500

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een doorsnee gezin in Utrecht verbruikt 760 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3500
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Een zonneboiler installateur in Utrecht vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Utrecht! Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je zonder problemen een goede installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Utrecht. Of check de website kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Met name toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Utrecht. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Utrecht fluctueren tussen de €2600 en €3800, inclusief installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor een aantal voorbeeldsituaties de kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €160 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.550€55
100 liter2€2.775 – €3.050€105
200 liter2€3.250 – €4.000€115
300 liter3€4.450 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-utrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Door deze info kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Utrecht (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €550 tot wel €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Utrecht

 • 2-improve energy (500CS2ww3xpro18), vermogen 3579 [KW], €2434 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSV), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2731 [KW], €1857 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Utrecht een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.utrecht.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Utrecht aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Utrecht!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente