Zonneboiler Vleuten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Vleuten? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker doorzoek je bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Vleuten.

zonneboiler systeem installeren in 3451

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Utrecht stookt 760 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3451
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Een zonneboiler installateur in Vleuten vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Vleuten! Door gebruik te maken van deze website check je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Utrecht. Of benader echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box check jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan is de CV-brander nodig. In de basis toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vleuten. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Vleuten liggen tussen de €2875 en €4450, met installatie. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een aantal scenario’sde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €90 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€40
100 liter2€2.900 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €3.900€130
300 liter3€4.500 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-vleuten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze data kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Vleuten (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vleuten

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 352 [KW], €2394 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 75 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 3677 [KW], €2500 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3567 [KW], €2426 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Utrecht een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.utrecht.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Vleuten aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vleuten!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!