Zonneboiler Snelrewaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Snelrewaard? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website ontdek jij waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Snelrewaard.

zonneboiler systeem installeren in 3425

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een alledaags huishouden in Oudewater stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3425
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Snelrewaard vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Snelrewaard! Geholpen door deze website vind je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Oudewater. Of klik door naar de website Qbis.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand check jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Snelrewaard. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Snelrewaard vinden we terug ergens tussen de €2575 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna lees je voor een paar gevallen de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €130 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€65
100 liter2€2.775 – €3.025€105
200 liter2€3.250 – €3.800€115
300 liter3€4.525 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-snelrewaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze info kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Snelrewaard (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle types die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Snelrewaard

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 +SO.500), vermogen 2305 [KW], €1567 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-30 HPC), vermogen 3850 [KW], €2618 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Oudewater mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.oudewater.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Snelrewaard aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Snelrewaard!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!