Zonneboiler Oudewater

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Oudewater? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je samengestelde details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oudewater.

zonneboiler systeem installeren in 3421

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Oudewater stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3421
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Oudewater vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Oudewater! Middels onze vergelijker ontdek je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Oudewater. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in de regio. Onderstaand tref jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en eventuele keurmerken. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral interessant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Oudewater. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Oudewater fluctueren tussen de €2775 en €3400, inclusief installeren. Het product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor enkele gevallen de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €75 per jaar (energieprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€65
100 liter2€2.750 – €3.125€75
200 liter2€3.225 – €3.975€110
300 liter3€4.450 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-oudewater

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Door deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oudewater (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1375. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudewater

 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro18), vermogen 3178 [KW], €2161 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 100 BSH), vermogen 648 [KW], €441 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Oudewater een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.oudewater.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oudewater aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oudewater!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente