Zonneboiler Giessenlanden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Giessenlanden? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij handige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Giessenlanden.

zonneboiler systeem installeren in 3381

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een gemiddeld huishouden in Giessenlanden gebruikt 1550 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Giessenlanden vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Giessenlanden! Geholpen door onze tool vind je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Giessenlanden. Of ga naar de website Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Giessenlanden. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Giessenlanden schommelen tussen de €2725 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt tref je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor diverse situatiesde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €120 per jaar (energieprijzen april 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.900 – €3.200€80
200 liter2€3.100 – €3.800€130
300 liter3€4.525 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-giessenlanden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze data kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Giessenlanden (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle modellen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €700 tot wel €1725. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Giessenlanden

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + SKL 500), vermogen 3079 [KW], €2094 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 PAWT), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5820), vermogen 1296 [KW], €881 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Giessenlanden mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.giessenlanden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Giessenlanden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Giessenlanden!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente