Zonneboiler Hoornaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hoornaar? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij praktische informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Hoornaar.

zonneboiler systeem installeren in 4223

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een doorsnee gezin in Giessenlanden stookt 1550 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Oftewel, een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4223
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Hoornaar vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Hoornaar! Met behulp van deze pagina tref je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Giessenlanden. Of check echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hoornaar. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Hoornaar schommelen tussen de €2675 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje vind jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor enkele gevallen de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €160 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€70
100 liter2€2.775 – €3.100€75
200 liter2€3.100 – €3.800€125
300 liter3€4.525 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-hoornaar

Plaatsen in de omgeving:

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de omvang en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Hoornaar (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1175. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hoornaar

 • Econo (M48HPCPC-500-H2), vermogen 3518 [KW], €2392 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 500A+), vermogen 3009 [KW], €2046 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 20 + 300L), vermogen 1961 [KW], €1333 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Giessenlanden een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.giessenlanden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hoornaar aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hoornaar!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!