Zonneboiler Dalem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Dalem? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze tool doorzoek je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Dalem.

zonneboiler systeem installeren in 4213

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Gorinchem verbruikt 1100 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4213
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Dalem vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Dalem! Door middel van deze pagina ontdek je simpel en snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Gorinchem. Of benader kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box vind je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Dalem. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Dalem fluctueren tussen de €2700 en €4350, met installatie. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor diverse omstandigheden de investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €125 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€55
100 liter2€2.875 – €3.100€105
200 liter2€3.200 – €3.875€110
300 liter3€4.500 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-dalem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke andere systemen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Dalem (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Dalem

 • Econo (S18HPCPC-200-2), vermogen 1700 [KW], €1156 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 300A+), vermogen 2911 [KW], €1979 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 15 + 500L), vermogen 2080 [KW], €1414 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Gorinchem soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.gorinchem.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Dalem aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Dalem!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!