Zonneboiler Gorinchem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Gorinchem? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze vergelijker tref je uitgebreide informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Gorinchem.

zonneboiler systeem installeren in 4201

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Gorinchem verbruikt 1100 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4201
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Gorinchem vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Gorinchem! Dankzij deze website ontdek je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Gorinchem. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit jullie streek. In onderstaande box check jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name toepasbaar op grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Gorinchem. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Gorinchem schommelen tussen de €2675 en €3350, met installatie. Dit product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op onze website lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de investering en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.575€60
100 liter2€2.800 – €3.050€80
200 liter2€3.175 – €3.825€130
300 liter3€4.450 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-gorinchem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Gorinchem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €850 tot wel €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gorinchem

 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.300), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSH), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5830), vermogen 1767 [KW], €1202 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie levert de gemeente Gorinchem mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.gorinchem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Gorinchem aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Gorinchem!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente