Zonneboiler Geldermalsen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Geldermalsen? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze website doorzoek je samengestelde informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Geldermalsen.

zonneboiler systeem installeren in 4191

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een standaard woning in Geldermalsen stookt 1650 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4191
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Geldermalsen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Geldermalsen! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Geldermalsen. Of check de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hierna tref jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Geldermalsen. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Geldermalsen schommelen tussen de €2800 en €4100, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website check jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor meerdere situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €105 per jaar (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€65
100 liter2€2.825 – €3.150€80
200 liter2€3.125 – €3.850€140
300 liter3€4.475 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-geldermalsen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het duidelijk naar wie de info verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U krijgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Geldermalsen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recent verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Geldermalsen

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-4,8m²), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-150), vermogen 1474 [KW], €1002 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 200 – 1 XRAY15), vermogen 940 [KW], €639 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Geldermalsen een groene lening of kleine subsidie. Check www.geldermalsen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Geldermalsen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Geldermalsen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente