Zonneboiler Rhenoy

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Rhenoy? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref jij omvangrijke adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Rhenoy.

zonneboiler systeem installeren in 4152

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Geldermalsen stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Oftewel, een forse besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4152
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Rhenoy vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Rhenoy! D.m.v. onze tool vind je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Geldermalsen. Of klik door naar de website kvinl.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand lees je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rhenoy. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Rhenoy vinden we terug ergens tussen de €2450 en €4050, met montage. Deze installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal scenario’sde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€65
100 liter2€2.825 – €3.150€90
200 liter2€3.150 – €3.800€115
300 liter3€4.575 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-rhenoy

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de informatie verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Rhenoy (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1425. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rhenoy

 • Termicol (T2IA3/500S), vermogen 2301 [KW], €1565 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,055×3,075m indaksysteem), vermogen 3013 [KW], €2049 subsidie.
 • ATAG (ATAG-Itho 300-3,2 (PV-formaat+E-optie)), vermogen 1092 [KW], €743 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Geldermalsen een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.geldermalsen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Rhenoy aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rhenoy!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!