Zonneboiler Hoef en Haag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hoef en Haag? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref jij actuele informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Hoef en Haag.

zonneboiler systeem installeren in 4125

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Vianen verbruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4125
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Hoef en Haag vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Hoef en Haag! Door middel van deze pagina vind je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Vianen. Of surf naar kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box tref jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Zeker eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hoef en Haag. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Hoef en Haag vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3050, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor velerlei voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €65 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€50
100 liter2€2.925 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €4.000€135
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-hoef-en-haag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Door deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Hoef en Haag (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is recent uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot wel €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoef en Haag

 • Termicol (TIA1/150S), vermogen 855 [KW], €581 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×7,115m indaksysteem), vermogen 3285 [KW], €2234 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-HSP1 500A+), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Vianen een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.vianen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hoef en Haag aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hoef en Haag!

 • Warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!