Zonneboiler Ravenswaaij

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ravenswaaij? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website check jij uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ravenswaaij.

zonneboiler systeem installeren in 4119

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Buren gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4119
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Ravenswaaij vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Ravenswaaij! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Buren. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. De installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ravenswaaij. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder is er nog een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Ravenswaaij zitten gemiddeld tussen €2575 en €4300, met montage. Dit systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt check je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een variatie aan omstandigheden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €150 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€55
100 liter2€2.775 – €3.100€80
200 liter2€3.300 – €3.800€110
300 liter3€4.500 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-ravenswaaij

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Ravenswaaij (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1175. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ravenswaaij

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-400), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×3,075m indaksysteem), vermogen 1720 [KW], €1170 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5818), vermogen 1181 [KW], €803 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Buren mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.buren.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ravenswaaij aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Ravenswaaij!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!