Zonneboiler Asch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Asch? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie kent twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Asch.

zonneboiler systeem installeren in 4115

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Buren stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4115
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Asch vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Asch! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Buren. Of bezoek de website kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. De installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Asch. Deze setup is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Asch vinden we terug ergens tussen de €2800 en €3950, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina tref jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verscheide situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €105 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€60
100 liter2€2.950 – €3.000€100
200 liter2€3.150 – €3.825€145
300 liter3€4.500 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-asch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Asch (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €400 tot wel €1375. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Asch

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-200), vermogen 2431 [KW], €1653 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Zeus CPC 23 + bs 300 a label), vermogen 2759 [KW], €1876 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5812), vermogen 802 [KW], €545 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Buren een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.buren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Asch aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Asch!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!