Zonneboiler Heesselt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Heesselt? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je handige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Heesselt.

zonneboiler systeem installeren in 4063

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een doorsnee gezin in Neerijnen gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4063
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Heesselt vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Heesselt! Door gebruik te maken van deze pagina vind je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Neerijnen. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder bekijk jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en certificering. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Heesselt. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Heesselt liggen tussen de €2850 en €3600, met installatie. De installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor enkele scenario’sde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €80 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€45
100 liter2€2.875 – €3.075€75
200 liter2€3.150 – €3.825€115
300 liter3€4.550 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-heesselt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Heesselt (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heesselt

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-150), vermogen 954 [KW], €649 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 300STDC1wwPro18 – 2IE Tap 300STDC1wwPro18), vermogen 1739 [KW], €1183 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Neerijnen een groene lening of kleine subsidie. Check www.neerijnen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heesselt aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Heesselt!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!