Zonneboiler Ochten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ochten? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker doorzoek je uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Ochten.

zonneboiler systeem installeren in 4051

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Neder-Betuwe verbruikt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4051
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Ochten vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Ochten! Met behulp van onze vergelijker ontdek je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Neder-Betuwe. Of check de website Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in de buurt. Hierna bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). De installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Met name toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ochten. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Ochten schommelen tussen de €2725 en €3300, inclusief installeren. Dit product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verschillende voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €165 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€50
100 liter2€2.950 – €3.150€100
200 liter2€3.275 – €3.800€135
300 liter3€4.550 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-ochten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Ochten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ochten

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-300), vermogen 2400 [KW], €1632 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro8 – 2IE Tap 150STDC1wwPro8), vermogen 795 [KW], €541 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Neder-Betuwe een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.nederbetuwe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ochten aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Ochten!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!