Zonneboiler Lienden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Lienden? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref jij actuele info m.b.t. een zonneboiler kopen in Lienden.

zonneboiler systeem installeren in 4033

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Buren verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit houdt in een forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Lienden vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Lienden! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Buren. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met eerlijke installateurs in je omgeving. Verderop lees je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lienden. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De meest recente kosten zonneboiler Lienden fluctueren tussen de €2950 en €3600, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verscheide voorbeeldsituaties de kostprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €70 per jaar (gasprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€45
100 liter2€2.800 – €3.150€105
200 liter2€3.125 – €3.975€140
300 liter3€4.575 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-lienden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lienden (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €900 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lienden

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-150), vermogen 1423 [KW], €968 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+500ltr hygiene thermo), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Buren een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.buren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lienden aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Lienden!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!