Zonneboiler Rijswijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Rijswijk? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van deze pagina tref jij waardevolle adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Rijswijk.

zonneboiler systeem installeren in 4023

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een doorsnee huishouden in Buren stookt 1750 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4023
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Rijswijk vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Rijswijk! Door gebruik te maken van onze tool ontdek je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Buren. Of ga naar Qbis.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Rijswijk. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Rijswijk schommelen tussen de €2800 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor verschillende voorbeelden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €80 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€45
100 liter2€2.775 – €3.175€90
200 liter2€3.100 – €3.825€115
300 liter3€4.450 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-rijswijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Middels deze info kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Rijswijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €750 tot wel €1125. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Rijswijk

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 400-50), vermogen 3459 [KW], €2352 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-KS 800A+), vermogen 3373 [KW], €2294 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2668 [KW], €1814 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Buren mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.buren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Rijswijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Rijswijk!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!