Zonneboiler Kerk Avezaath

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Kerk Avezaath? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product kent twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kerk Avezaath.

zonneboiler systeem installeren in 4017

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een standaard woning in Tiel gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Concreet: een forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4017
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Kerk Avezaath vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Kerk Avezaath! Door middel van deze pagina achterhaal je probleemloos een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Tiel. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand vind je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kerk Avezaath. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Kerk Avezaath schommelen tussen de €2550 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website bekijk jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een paar gevallen de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €115 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€40
100 liter2€2.800 – €3.175€85
200 liter2€3.150 – €3.825€110
300 liter3€4.525 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-kerk-avezaath

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig komen wij erachter naar wie verdere info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een week een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Kerk Avezaath (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle modellen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €425 tot wel €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kerk Avezaath

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-50), vermogen 3460 [KW], €2353 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 800A+), vermogen 3374 [KW], €2294 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2146 [KW], €1459 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Tiel mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.tiel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kerk Avezaath aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kerk Avezaath!

 • De warmtepomp: genereert warmte middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!