Zonneboiler Schalkwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Schalkwijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze tool bekijk jij bruikbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Schalkwijk.

zonneboiler systeem installeren in 3998

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Houten stookt 940 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3998
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Schalkwijk vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Schalkwijk! Via deze pagina vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Houten. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf ontdek je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om referenties en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. De installatie bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door scherpe prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schalkwijk. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Schalkwijk komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3900, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor een variatie aan gevallen de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €75 per jaar (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€50
100 liter2€2.825 – €3.050€95
200 liter2€3.200 – €3.800€125
300 liter3€4.475 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-schalkwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke andere systemen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Schalkwijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Schalkwijk

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-30), vermogen 2779 [KW], €1890 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 300A+), vermogen 2059 [KW], €1400 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2112 [KW], €1436 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Houten mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.houten.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Schalkwijk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Schalkwijk!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!