Zonneboiler t Goy

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in t Goy? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze website lees je handige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in t Goy.

zonneboiler systeem installeren in 3997

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een standaard woning in Houten verbruikt 940 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een forse besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3997
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in t Goy vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in t Goy! Met behulp van deze pagina tref je verrassend eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Houten. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand bekijk jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in t Goy. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler t Goy variëren tussen €2950 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna bekijk je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor velerlei gevallen de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €80 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€55
100 liter2€2.800 – €3.125€95
200 liter2€3.150 – €3.875€125
300 liter3€4.525 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-t-goy

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in t Goy (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €800 tot wel €1450. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in t Goy

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-24), vermogen 1794 [KW], €1220 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 2,5m²-HSP1 400A+), vermogen 1532 [KW], €1042 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3093 [KW], €2103 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Houten soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.houten.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte t Goy aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in t Goy!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!