Zonneboiler Werkhoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Werkhoven? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze vergelijker check jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Werkhoven.

zonneboiler systeem installeren in 3985

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een doorsnee gezin in Bunnik verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3985
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Werkhoven vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Werkhoven! Door gebruik te maken van onze website ontdek je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Bunnik. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand vind je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Werkhoven. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Werkhoven komen gemiddeld uit tussen €2775 en €4300, inclusief installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op deze pagina ontdek je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor verscheide mogelijkheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €105 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.700€40
100 liter2€2.950 – €3.125€105
200 liter2€3.300 – €3.925€130
300 liter3€4.450 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-werkhoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Door deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Werkhoven (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot wel €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Werkhoven

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-24), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • TechniQ-Energy (TQE-800L-HYG-90HP), vermogen 347 [KW], €2360 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Bunnik soms een extra tegemoetkoming. Check www.bunnik.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Werkhoven aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Werkhoven!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!