Zonneboiler Amerongen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Amerongen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze website lees jij bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Amerongen.

zonneboiler systeem installeren in 3958

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Utrechtse Heuvelrug verbruikt 1730 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3958
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Amerongen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Amerongen! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in je omgeving. Onderstaand check jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Amerongen. De (zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Amerongen zitten gemiddeld tussen €2775 en €3250, inclusief plaatsing. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website lees jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €165 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.025€75
200 liter2€3.175 – €3.950€120
300 liter3€4.475 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-amerongen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan de specialist een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Amerongen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1475. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Amerongen

 • Sunex (2xAMX2.0 200L), vermogen 1424 [KW], €968 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2x spectrum cpc 18 + 500 liter hygieneboiler), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2731 [KW], €1857 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Utrechtse Heuvelrug wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.heuvelrug.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Amerongen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Amerongen!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!