Zonneboiler Maarn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Maarn? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie kent 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Middels onze vergelijker lees je praktische raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Maarn.

zonneboiler systeem installeren in 3951

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een alledaags gezin in Utrechtse Heuvelrug verbruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3951
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Maarn vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Maarn! Via deze website tref je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Of benader de website Qbis.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder bekijk jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op klantervaringen en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie voorziet in heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Maarn. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Maarn variëren tussen €2825 en €3950, met installatie. Het product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder check je voor verschillende situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €135 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€55
100 liter2€2.875 – €3.150€90
200 liter2€3.125 – €3.925€140
300 liter3€4.425 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-maarn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Maarn (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle modellen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maarn

 • AJM Zonne-energie (AJM 58-400), vermogen 3035 [KW], €2064 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 40-ZO400L), vermogen 3263 [KW], €2219 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Utrechtse Heuvelrug mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.heuvelrug.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Maarn aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Maarn!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!