Zonneboiler Elst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Elst? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Via onze vergelijker ontdek je uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Elst.

zonneboiler systeem installeren in 3922

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Rhenen stookt 1550 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3922
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Elst vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Elst! D.m.v. deze website tref je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Rhenen. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit de buurt. Verderop tref je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product draagt zorg voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Het systeem wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Elst. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Elst vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3750, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop lees je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een aantal situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €170 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.000€85
200 liter2€3.175 – €3.950€140
300 liter3€4.600 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-elst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Elst (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Elst

 • Remeha (Solar Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (Blue 4-ZO300L), vermogen 313 [KW], €2128 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Rhenen mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.rhenen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Elst aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Elst!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!