Zonneboiler Hoevelaken

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hoevelaken? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het product kent 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Via deze website lees je toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hoevelaken.

zonneboiler systeem installeren in 3871

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddeld gezin in Nijkerk gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Hoevelaken vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Hoevelaken! Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je zonder problemen een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Nijkerk. Of ga naar Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit jullie streek. In onderstaande box lees jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis een rendabele oplossing voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hoevelaken. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Hoevelaken schommelen tussen de €2550 en €3150, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor velerlei gevallen de investering en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €90 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€40
100 liter2€2.825 – €3.075€75
200 liter2€3.225 – €3.800€145
300 liter3€4.475 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-hoevelaken

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Middels het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en staat van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hoevelaken (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hoevelaken

 • Remeha (TzerraSol 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 10-S150L), vermogen 1009 [KW], €686 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1802 [KW], €1225 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Nijkerk een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.nijkerk.eu/ voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hoevelaken aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hoevelaken!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!