Zonneboiler Stoutenburg Noord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Stoutenburg Noord? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij veelzijdige details over een zonneboiler kopen in Stoutenburg Noord.

zonneboiler systeem installeren in 3836

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Amersfoort verbruikt 1130 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3836
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Stoutenburg Noord vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Stoutenburg Noord! Via deze website tref je gemakkelijk een professionele installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Amersfoort. Of surf naar echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs in de regio. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Stoutenburg Noord. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Stoutenburg Noord fluctueren tussen de €2450 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor velerlei gevallen de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €130 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€40
100 liter2€2.750 – €3.125€90
200 liter2€3.300 – €3.875€130
300 liter3€4.425 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-stoutenburg-noord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Stoutenburg Noord (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot wel €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Stoutenburg Noord

 • Remeha (Solar Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Itho Daalderop (Hrs SVV150/4,8), vermogen 1631 [KW], €1409 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2656 [KW], €1806 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie biedt de gemeente Amersfoort mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.amersfoort.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Stoutenburg Noord aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Stoutenburg Noord!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!