Zonneboiler Hooglanderveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hooglanderveen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van onze tool doorzoek je toepasbare toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Hooglanderveen.

zonneboiler systeem installeren in 3829

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een alledaags huishouden in Amersfoort verbruikt 1130 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3829
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Hooglanderveen vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Hooglanderveen! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Amersfoort. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie kan benut worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hooglanderveen. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Hooglanderveen komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3600, met montage. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Verderop vind jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar omstandigheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €95 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€45
100 liter2€2.925 – €3.025€75
200 liter2€3.175 – €3.800€135
300 liter3€4.575 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-hooglanderveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Hooglanderveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €975 tot €1775. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hooglanderveen

 • Remeha (Solar Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.500), vermogen 3667 [KW], €2494 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2597 [KW], €1766 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Amersfoort mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.amersfoort.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hooglanderveen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hooglanderveen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!