Zonneboiler Zwartebroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Zwartebroek? Via een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze website lees jij handige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Zwartebroek.

zonneboiler systeem installeren in 3785

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Barneveld gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3785
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Zwartebroek vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Zwartebroek! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je probleemloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Barneveld. Of probeer Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box vind jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toepasbaar op grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zwartebroek. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Zwartebroek zitten gemiddeld tussen €2800 en €3850, inclusief plaatsing. Het product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website ontdek je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor een paar voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €130 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€50
100 liter2€2.900 – €3.125€100
200 liter2€3.150 – €3.850€110
300 liter3€4.450 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-zwartebroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Zwartebroek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle installaties die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €775 tot wel €1150. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zwartebroek

 • CV Totaal Noord (CPC48 400L CV + Tap), vermogen 3215 [KW], €2186 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² HSP 1 400), vermogen 2519 [KW], €1713 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Barneveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.barneveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zwartebroek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zwartebroek!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!