Zonneboiler Kootwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Kootwijk? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij accurate informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kootwijk.

zonneboiler systeem installeren in 3775

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1900.
 • Een doorsnee huishouden in Barneveld stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3775
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Kootwijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Kootwijk! Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Barneveld. Of benader Qbis.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven in de regio. Hieronder achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Geen nood, dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Bovenal toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kootwijk. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Kootwijk variëren tussen €2725 en €3200, met installatie inclusief. Het product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref jij voor velerlei scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €105 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.075€95
200 liter2€3.300 – €3.875€130
300 liter3€4.475 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-kootwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Kootwijk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €600 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kootwijk

 • Remeha (Tzerra HP 390 2C), vermogen 1760 [KW], €1497 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825HSS-3DTH), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Barneveld een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.barneveld.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kootwijk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kootwijk!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!