Zonneboiler Kootwijkerbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Kootwijkerbroek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels zonneboilerrevolutie.nl ontdek je veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Kootwijkerbroek.

zonneboiler systeem installeren in 3774

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Barneveld gebruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3774
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Kootwijkerbroek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Kootwijkerbroek! Dankzij deze website vind je snel een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Barneveld. Of probeer de website Qbis.nl voor een schema met professionele installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf vind je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Kootwijkerbroek. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Kootwijkerbroek schommelen tussen de €2750 en €3500, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje lees je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €70 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€60
100 liter2€2.875 – €3.025€85
200 liter2€3.300 – €3.875€110
300 liter3€4.575 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-kootwijkerbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Kootwijkerbroek (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle systemen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €525 tot €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kootwijkerbroek

 • Remeha (Hybrid Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Eco2All (ECO-600HSS-4DTH), vermogen 3470 [KW], €2360 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 721 [KW], €490 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Barneveld mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.barneveld.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kootwijkerbroek aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Kootwijkerbroek!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!