Zonneboiler Lage Vuursche

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Lage Vuursche? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie kent 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze vergelijker vind je actuele toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Lage Vuursche.

zonneboiler systeem installeren in 3749

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een standaard woning in Baarn stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3749
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Lage Vuursche vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Lage Vuursche! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Baarn. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit de buurt. Hieronder tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Het product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Lage Vuursche. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Lage Vuursche zitten gemiddeld tussen €2975 en €3350, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De investering komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Verderop bekijk jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor een variatie aan omstandigheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €170 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€60
100 liter2€2.850 – €3.100€90
200 liter2€3.150 – €3.875€135
300 liter3€4.500 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-lage-vuursche

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Lage Vuursche (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €750 tot wel €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lage Vuursche

 • Lux Anno (Lux HRPRO 200RVS 2XL), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • Rexel (12/5-500), vermogen 3707 [KW], €2521 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Baarn soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.baarn.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lage Vuursche aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Lage Vuursche!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!