Zonneboiler Den Dolder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Den Dolder? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool vind je veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Den Dolder.

zonneboiler systeem installeren in 3734

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Zeist verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3734
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Den Dolder vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Den Dolder! Aan de hand van onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Zeist. Of probeer de website Qbis.nl voor een database met ervaren installateurs in de buurt. Bijgaand bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Den Dolder. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Den Dolder schommelen tussen de €2475 en €3600, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje bekijk je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder check jij voor verschillende scenario’sde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €80 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€65
100 liter2€2.750 – €3.125€105
200 liter2€3.250 – €3.825€125
300 liter3€4.500 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-den-dolder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Den Dolder (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1800. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Den Dolder

 • Endusol (EnduFlexControl 800/60), vermogen 3033 [KW], €2062 subsidie.
 • Rexel (1TA/2-200), vermogen 1536 [KW], €1044 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 4-24 HPC), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Zeist een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.zeist.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Den Dolder aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Den Dolder!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!