Zonneboiler Woerdense Verlaat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Woerdense Verlaat? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker ontdek jij actuele info die helpen bij een zonneboiler kopen in Woerdense Verlaat.

zonneboiler systeem installeren in 3652

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een doorsnee huishouden in Nieuwkoop verbruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode3652
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Woerdense Verlaat vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Woerdense Verlaat! Door middel van onze vergelijker vind je simpel en snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Nieuwkoop. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met goede installateurs in de regio. Hieronder check je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toegepast door bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Woerdense Verlaat. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Woerdense Verlaat fluctueren tussen de €2725 en €4300, inclusief plaatsing. Het product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor diverse gevallen de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€45
100 liter2€2.950 – €3.050€80
200 liter2€3.125 – €3.925€130
300 liter3€4.400 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-woerdense-verlaat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Woerdense Verlaat (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot wel €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Woerdense Verlaat

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 25 buizen 300L WW+CV), vermogen 3394 [KW], €2308 subsidie.
 • Rexel (1T+/1-200), vermogen 918 [KW], €624 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3499 [KW], €2379 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Nieuwkoop wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.nieuwkoop.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Woerdense Verlaat aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Woerdense Verlaat!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!