Zonneboiler Nieuwkoop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nieuwkoop? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij uitgebreide adviezen over een zonneboiler kopen in Nieuwkoop.

zonneboiler systeem installeren in 2421

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in Nieuwkoop stookt 1440 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2421
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwkoop vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Nieuwkoop! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Nieuwkoop. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product regelt het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwkoop. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nieuwkoop vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3350, met montage. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verscheide scenario’sde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €120 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€50
100 liter2€2.950 – €3.075€100
200 liter2€3.200 – €3.925€125
300 liter3€4.425 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-nieuwkoop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met het verbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U krijgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Nieuwkoop (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €900 tot €1050. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nieuwkoop

 • Hetzonneboilerhuis (set 105 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3944 [KW], €2682 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.
 • Trendy Eco (1x vlakke plaat 2.7 + 200L), vermogen 1042 [KW], €709 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Nieuwkoop een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.nieuwkoop.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nieuwkoop aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nieuwkoop!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente