Zonneboiler Ter Aar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Ter Aar? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees jij bruikbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Ter Aar.

zonneboiler systeem installeren in 2461

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Nieuwkoop gebruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2461
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Ter Aar vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Ter Aar! Geholpen door deze website achterhaal je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Nieuwkoop. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs uit de buurt. Hierna check je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie draagt zorg voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ter Aar. Deze oplossing is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ter Aar variëren tussen €2425 en €3000, inclusief installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor verscheide omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €160 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.700€40
100 liter2€2.925 – €3.100€100
200 liter2€3.125 – €3.850€145
300 liter3€4.550 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-ter-aar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Ter Aar (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €725 tot wel €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ter Aar

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 80T/KER800L-1), vermogen 3370 [KW], €2292 subsidie.
 • ZBPro (WPB260-FP), vermogen 2179 [KW], €1482 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800L – 5 ECLIPSE), vermogen 2808 [KW], €1909 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Nieuwkoop wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.nieuwkoop.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ter Aar aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Ter Aar!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!