Zonneboiler Nieuwerbrug aan den Rijn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Nieuwerbrug aan den Rijn? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je bruikbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn.

zonneboiler systeem installeren in 2415

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een doorsnee huishouden in Bodegraven-Reeuwijk verbruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Nieuwerbrug aan den Rijn! Dankzij onze website check je probleemloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Of bezoek Qbis.nl voor een database met erkende installateurs uit jullie streek. Hieronder ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie regelt heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Nieuwerbrug aan den Rijn. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juli 2024 zijn er systemen met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Nieuwerbrug aan den Rijn zitten gemiddeld tussen €2650 en €3250, met installatie inclusief. Dit duurzame product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor velerlei mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €175 per jaar (energieprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€70
100 liter2€2.950 – €3.125€85
200 liter2€3.175 – €3.950€140
300 liter3€4.550 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-nieuwerbrug-aan-den-rijn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Nieuwerbrug aan den Rijn (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €600 tot €1875. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nieuwerbrug aan den Rijn

 • Burg Spitzentechnologie (4 x Platinmaster SBS500 TW), vermogen 2243 [KW], €1525 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-300-H2), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 800L – 5 XRAY10), vermogen 2878 [KW], €1957 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een groene lening of kleine subsidie. Zie www.bodegraven-reeuwijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwerbrug aan den Rijn aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Nieuwerbrug aan den Rijn!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!