Zonneboiler Koudekerk aan den Rijn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Koudekerk aan den Rijn? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie kent 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze pagina doorzoek jij samengestelde toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Koudekerk aan den Rijn.

zonneboiler systeem installeren in 2396

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een alledaags huishouden in Alphen aan den Rijn stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2396
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Koudekerk aan den Rijn vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Koudekerk aan den Rijn! Dankzij onze vergelijker vind je zonder problemen een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Alphen aan den Rijn. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit jullie streek. Hierna achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Koudekerk aan den Rijn. Deze installatie is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Koudekerk aan den Rijn variëren tussen €2975 en €4300, met montage. Het systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €60 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€45
100 liter2€2.875 – €3.075€80
200 liter2€3.200 – €3.925€115
300 liter3€4.600 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-koudekerk-aan-den-rijn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de info verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Koudekerk aan den Rijn (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Koudekerk aan den Rijn

 • Burg Spitzentechnologie (2 x Platinmaster BS140 TW), vermogen 1084 [KW], €737 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 2-30hpc), vermogen 3312 [KW], €2252 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 600L – 4 XRAY10), vermogen 272 [KW], €1850 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Alphen aan den Rijn mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.alphenaandenrijn.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Koudekerk aan den Rijn aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Koudekerk aan den Rijn!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!