Zonneboiler Hazerswoude-Rijndijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hazerswoude-Rijndijk? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hazerswoude-Rijndijk.

zonneboiler systeem installeren in 2394

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een gemiddelde woning in Alphen aan den Rijn stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2394
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Hazerswoude-Rijndijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Hazerswoude-Rijndijk! Via onze vergelijker check je eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Alphen aan den Rijn. Of check Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installateurs uit jouw provincie. Verderop bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en certificaten en keurmerken. Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral relevant voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hazerswoude-Rijndijk. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hazerswoude-Rijndijk zitten gemiddeld tussen €2850 en €4250, met montage. Dit duurzame product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor meerdere voorbeelden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.600€65
100 liter2€2.900 – €3.175€75
200 liter2€3.150 – €4.000€145
300 liter3€4.425 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-hazerswoude-rijndijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om te weten hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze informatie kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Hazerswoude-Rijndijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €675 tot wel €1325. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hazerswoude-Rijndijk

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 SBS300L TW), vermogen 1611 [KW], €1095 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 1-30hpc), vermogen 1855 [KW], €1261 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 600 – 3 XRAY10), vermogen 2232 [KW], €1518 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Alphen aan den Rijn een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.alphenaandenrijn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hazerswoude-Rijndijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hazerswoude-Rijndijk!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!