Zonneboiler Oud Ade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Oud Ade? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. deze website vind jij handige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Oud Ade.

zonneboiler systeem installeren in 2374

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Kaag en Braassem gebruikt 1390 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2374
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Oud Ade vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Oud Ade! Via onze vergelijker check je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Kaag en Braassem. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder vind je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oud Ade. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Oud Ade schommelen tussen de €2625 en €4450, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €145 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.125€105
200 liter2€3.250 – €4.000€140
300 liter3€4.400 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-oud-ade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Oud Ade (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €400 tot wel €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oud Ade

 • AJM Zonne-energie (AJM 48-400), vermogen 2046 [KW], €1391 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1K 300), vermogen 3381 [KW], €2299 subsidie.
 • Solar2all (TS60/300/PWM), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Kaag en Braassem soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.kaagenbraassem.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oud Ade aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oud Ade!

 • Een warmtepomp: haalt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!