Zonneboiler Hoogmade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Hoogmade? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je veelzijdige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Hoogmade.

zonneboiler systeem installeren in 2355

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Kaag en Braassem verbruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Concreet: een forse besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2355
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Hoogmade vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Hoogmade! Via onze vergelijker ontdek je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Kaag en Braassem. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder vind jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificering. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toepasbaar op grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hoogmade. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hoogmade vinden we terug ergens tussen de €2950 en €3450, met montage. Dit duurzame product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Verderop tref jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor enkele omstandigheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €135 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.500€60
100 liter2€2.925 – €3.000€80
200 liter2€3.300 – €3.975€125
300 liter3€4.525 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-hoogmade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Hoogmade (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €925 tot wel €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hoogmade

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW6 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 10 m2- Oeg KS 1000), vermogen 3152 [KW], €2143 subsidie.
 • Solar2all (TS20/150/PWM), vermogen 1436 [KW], €976 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Kaag en Braassem een groene lening of kleine subsidie. Zie www.kaagenbraassem.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hoogmade aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hoogmade!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!