Zonneboiler Rijnsburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Rijnsburg? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Rijnsburg.

zonneboiler systeem installeren in 2231

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Katwijk gebruikt 1190 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2231
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in Rijnsburg vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Rijnsburg! Dankzij onze tool ontdek je probleemloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Katwijk. Of benader kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Rijnsburg. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Rijnsburg fluctueren tussen de €2425 en €3500, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt check je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor velerlei gevallen de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€40
100 liter2€2.825 – €3.200€105
200 liter2€3.275 – €4.000€115
300 liter3€4.450 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-rijnsburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft aantal kamers en de isolatiewaarden. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Rijnsburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1450. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Rijnsburg

 • Nefit (SolarLine 1-120 II), vermogen 1264 [KW], €860 subsidie.
 • Solar2all (BSP 1000 met 3xF3-1Q), vermogen 1653 [KW], €1124 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/500B/PWM), vermogen 3576 [KW], €2432 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Katwijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.katwijk.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Rijnsburg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Rijnsburg!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!