Zonneboiler Voorhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Voorhout? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze pagina lees jij accurate adviezen over een zonneboiler kopen in Voorhout.

zonneboiler systeem installeren in 2216

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Teylingen gebruikt 1300 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2216
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Voorhout vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Voorhout! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Teylingen. Of benader kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in de regio. Hieronder tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Voorhout. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In april 2024 zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Voorhout komen gemiddeld uit tussen €2800 en €4250, inclusief plaatsing. Het product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor meerdere gevallen de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €135 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€45
100 liter2€2.850 – €3.150€105
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.600 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-voorhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Voorhout (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Voorhout

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 100T/S1000L-1), vermogen 3271 [KW], €2224 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + BUF1.500 + FRISTAR2), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/300/PWM), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Teylingen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.teylingen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Voorhout aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Voorhout!

 • De warmtepomp: wint energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!