Zonneboiler De Zilk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in De Zilk? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek jij waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Zilk.

zonneboiler systeem installeren in 2191

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Noordwijkerhout gebruikt 1270 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2191
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in De Zilk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in De Zilk! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Noordwijkerhout. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een overzicht met competente installateurs in de buurt. Onderstaand ontdek jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt warm tapwater en de verwarming van de woning. Het systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in De Zilk. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler De Zilk schommelen tussen de €2775 en €3800, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €80 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€60
100 liter2€2.875 – €3.200€95
200 liter2€3.150 – €3.950€140
300 liter3€4.600 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-de-zilk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in De Zilk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot wel €1300. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in De Zilk

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S800L-1), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-950), vermogen 2921 [KW], €1986 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/200/PWM), vermogen 3497 [KW], €2378 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Noordwijkerhout een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.noordwijkerhout.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte De Zilk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in De Zilk!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!