Zonneboiler Abbenes

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Abbenes? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website vind jij waardevolle informatie aangaande een zonneboiler kopen in Abbenes.

zonneboiler systeem installeren in 2157

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een doorsnee gezin in Haarlemmermeer gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2157
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Abbenes vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Abbenes! Met behulp van deze website ontdek je eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Haarlemmermeer. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificering. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Abbenes. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Abbenes zitten gemiddeld tussen €2625 en €3900, met installatie. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Verderop tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor diverse scenario’sde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €165 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€40
100 liter2€2.750 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.900€125
300 liter3€4.575 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-abbenes

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de info toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke andere systemen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Abbenes (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot wel €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Abbenes

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 40T/S400L-1), vermogen 1625 [KW], €1105 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 141-FM), vermogen 1509 [KW], €1026 subsidie.
 • Solar2all (HP30HE/200/PWM), vermogen 1998 [KW], €1359 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Haarlemmermeer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.haarlemmermeer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Abbenes aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Abbenes!

 • De warmtepomp: genereert energie via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!